انواع سرطان پستان

در ادامه سری مقالات انواع سرطان پستان و بیماری های خوش خیم پستان به پاپیلوماتوز پستان نوجوانان می‌پردازیم. پاپیلوماتوز پستان نوجوانان، که به آن بیماری پنیرسوئیسی نیزگفته میشود، معمولاً درنوجوانان و افراد بالغ دیده میشود. اگرچه گاهی اوقات در زنان بالای 30 سال نیز رخ می‌دهد.

هر توده از این نوع  میتواند در هر نقطه از پستان در اندازه 1 تا 8 سانتی متردرگیرکند. غالباً، پاپیلوماتوز نوجوانان شامل تغییرات خوشخیم دیگری در مجاری و لوب ها، مانند کیست، تغییرات آپوکرین پاپیلاری و آدنوزاسکلروز است. این بیماری در یک یا هردو پستان یافت می شود.

به طور کلی تصورمیشود فرد جوانی که به پاپیلوماتوز نوجوان مبتلا میشود، دارای افزایش اندک ریسک ابتلا به سرطان پستان است. با این وجود، اگر سابقه خانوادگی سرطان پستان وجود داشته باشد و این بیماری در هر دو پستان را درگیر کند، ممکن است خطر بیشتر باشد. وضعیت شما هرچه باشد، معقول است که در مورد تاریخچه خانواده خود با پزشک خود صحبت کنید، بنابراین می توانید یک برنامه پیگیری مناسب برای شما تهیه کنید.

پاپیلوماتوز نوجوانان یک  وضعیت بالینی است که برای اولین بار توسط روزن و همکارانش شرح داده شده است. این ضایعه باعث ایجاد توده ای از بافت پستان حاوی مجاری اتساع یافته که برخی از آن ها در فرم پاپیلری در معاینه ماکروسکوپی به نظر می رسد و فضاهای کیستیک می شود و از این نظر مشابه فیبروآدنوما است. از نظر میکروسکوپی، معیارهای اصلی تشخیصی به عنوان هایپرپلازی اپیتلیال پاپیلری ،استاز مجرای ادراری ، کیست هایی با اپیتلیوم آپوکرین و غیرآپوکرین، آدنوز اسکلروز، هیپرپلازی فیبروآدنوما ودرماتوئید و هیپرپلازی لوبولار تعیین شده است. 

پاپیلوماتوز نوجوانان در سنین 10 تا 48 سالگی مشاهده می شود (میانگین 23 سال). به طور مساوی در پستان های دوطرف دیده میشود. اگرچه بیشتر در ربع فوقانی بیرونی پستان دیده میشود، اما نسبت به آرئولا نیز پایین آمده است. اندازه متوسط ​​آن از 1 تا 8 سانتی متراست.  

هنگامی که اعضا ی خانواده بیماران مبتلا به پاپیلوماتوز نوجوانان بخاطر بیماری های پستان مورد سؤال قرار میگیرند، مشخص شده است که سرطان پستان نسبت به 58٪ در بستگان درجه یک و دوم آن ها وجود دارد. با این حال، وجود کارسینوما در خویشاوندان بیماران مبتلا به پاپیلوماتوز نوجوانان می تواند به عنوان یک نشانگر تومور پاپیلوماتوز نوجوانان درنظر گرفته شود.   

در پاپیلوماتوزنوجوانان، بیماران معمولاً با شکایت توده در پستان مراجعه می کنند. ترشحات بواسیرو درد نوک پستان بندرت دیده می شود.    

پاپیلوماتوز نوجوانان یک وضعیت بالینی متفاوت ازهیپرپلازی پاپیلری مجرای درون پستان است. بیماران مبتلا به هیپرپلازی مجرای پاپیلری معمولاً بالای 30 سال سن دارند. این سه نوع هیپرپلازی شامل پاپیلوما داخل مجرایی، پاپیلوماتوز داخل لبولی و پاپیلوماتوز اسکلروزان است  اما،هنگامی که تمام ضایعات پاپیلری پستان پایش میشود، تخمین زده میشود که سرطان پاپیلری بعداً در 14٪ ازبیماران مبتلا به پاپیلوماتوز به طورمتوسط ​​ظاهر میشود.

از آن جا که بیماران مبتلا به این ضایعات معمولاً جوان هستند، به نظر میرسد  اولترا سونوگرافی ابزاری بهینه برای تشخیص و پیگیری آن ها است. سونوگرافی برای تمایز آن از سایر توده ها ی کیستیک، فیبرآدنوما، پاپیلومای داخل مجرایی، تومورهای فیلودس و سرطان پستان مفید است. اگرچه ماموگرافی معمولاً برای خانم های جوان تراز 35 سال به طور معمول مورد استفاده قرار نمیگیرد، یافته های آن در موارد نادری که وجود دارد شامل یک کدورت هموژن با مرزهای تیز است که در فیبروآدنوما و کیست نیز شایع است. تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی با نشان دادن چندین کیست داخلی کوچک در توالی با وزنT2  در تشخیص کمک میکند.

درمان پاپیلوماتوز نوجوانان معمولاً با برداشتن كامل و به دنبال آن تائید بافت شناسی انجام میشود. پیش آگهی نامشخص است. درصورت عدم وجود هم زمان ضایعات سرطان زا،هیچ درمان اضافی لازم نیست. عود مجدد به دنبال برداشتن ناقص ضایعه، اجتناب ناپذیر است. نظارت سالانه برای پیشرفت احتمالی سرطان پستان باید انجام شود تا زمانی که مطالعات در مورد این موضوع ارزش این کار را تعیین کند. سرطان پستان بیشتر درافرادی که سابقه خانوادگی سرطان پستان و ضایعات مکرر در پاپیلوماتوز نوجوانان دارند، ایجاد میشود.

درنتیجه، پاپیلوماتوز نوجوانان پستان به ندرت در بالین دیده میشود. اگرچه این یک ضایعه خوشخیم است، با توجه به اینکه بین سابقه خانوادگی و خطر پیشرفت سرطان پستان در آینده ارتباط وجود دارد، نظارت بر بیمار وخانواده، یک عمل مناسب است. به منظور کاهش میزان عود، ضایعات پاپیلوماتوز نوجوانان باید کاملاً خارج شود.