آیا غذا می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد؟

هیچ غذایی و رژیم غذایی نمی‌تواند مانع ابتلا به سرطان پستان شود. اما برخی از غذاها می‌توانند بدن شما را به سالم ترین وضعیت ممکن تبدیل کنند ، سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و به حفظ خطر ابتلا به سرطان پستان در کمترین حد ممکن کمک کنند. و هیچ غذایی یا رژیم غذایی نمی‌تواند سرطان را درمان کند ، اگرچه برخی از آن‌ها ممکن است به کنترل عوارض جانبی درمان کمک کنند یا به بدن شما کمک کنند که پس از درمان به سطح خوبی از سلامتی برسد. برخی از گزینه‌های غذایی ممکن است به درمان موثرتر سرطان کمک کنند یا ممکن است به حفظ سلامتی شما کمک کنند. برخی دیگر می‌توانند خطرناک باشند و در درمان و بهبودی مداخله کنند.

وزن سالم خطر ابتلا به سرطان پستان و عود مجدد را کاهش می‌دهد.

حفظ وزن سالم ممکن است به کاهش خطر بازگشت سرطان پستان کمک کند. مطالعات نشان داده است که زنانی که پس از تشخیص سرطان پستان دچار افزایش وزن شدند ، خطر عود بیشتری داشتند.


مقاله مرتبط: سرطان پستان : غذاهایی که باید در نظر بگیریم


مطالعات انجام شده در مورد حفظ وزن سالم و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان برای اولین بار نشان می‌دهد که زنان دارای اضافه وزن در مقایسه با خانم‌های با وزن سالم ، خطر ابتلا به سرطان پستان بیشتری بعد از یائسگی دارند.

 یک برنامه غذایی سالم باید شامل برخی فعالیت‌های بدنی باشد. برای شروع 3 تا 4 ساعت پیاده روی در هفته را هدف گذاری کنید. اگر هم اکنون در حال درمان هستید ، شاید لازم باشد که به آرامی شروع کنید و در این زمینه تلاش کنید.

رژیم کم چربی ممکن است خطر عود و اولین ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.رعایت رژیم غذایی کم چربی ممکن است به کاهش خطر بازگشت سرطان پستان کمک کند. در یک مطالعه که در آن زنان فقط حدود 25٪ کالری روزانه خود را از چربی دریافت کرده بودند ، خطر عود کمتری داشتند ، به خصوص در خانم‌هایی که به سرطان پستان با استروژن رسپتور منفی مبتلا بودند. دانستن اینکه چه کسی احتمالاً بیشترین مزیت را از تغییرات خاص رژیم غذایی کسب می‌کند ، به مطالعات بیشتری نیاز دارد. اما مهم نیست که چه نوع سرطانی داشته باشید ،  احتمالاً از کاهش چربی در رژیم غذایی خود سود چشمگیری کسب کنید. بعلاوه ، سایر گزینه‌های سالم بیشتر به دنبال داشتن رژیم غذایی کم چربی مانند خوردن میوه و سبزیجات بیشتر و کاهش وزن محقق می‌شوند. همه این تغییرات در کنار هم ممکن است به کاهش خطر عود شما کمک کند.

آزمایش ابتدایی بهداشت زنان ، خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان یائسه‌ای که رژیم کم چربی می‌خوردند با کسانی که رژیم غذایی معمول خود را مصرف می‌کردند ، مقایسه کرد. محققان تفاوت معنی داری در خطر ابتلا به سرطان پستان بین دو گروه مشاهده نکردند. اما این مطالعه حاکی از آن است که رژیم غذایی کم چربی ممکن است خطر اولین ابتلا به سرطان پستان را  در خانم‌هایی که رژیم‌های غذایی آن‌ها چربی بلایی دارد ، کاهش دهد. برای تعیین اینکه آیا این رابطه با مرور زمان قوی‌تر می‌شود یا نه، تحقیقات بیشتری لازم است. و کاهش چربی و افزایش میوه‌ها ، سبزیجات و غلات کامل در رژیم غذایی شما باعث می‌شود بدنتان  مقدار کافی از مواد مغذی دریافت کرده و سلامت کلی شما ارتقاء یابد. همچنین ، اگر سعی در انجام این کار دارید ، رژیم کم چربی احتمالاً در کاهش وزن به شما کمک می‌کند.


مقاله مرتبط: تغذیه و کاهش خطر سرطان پستان


هیچ غذایی یا مکمل خاصی به طور خاص با سرطان پستان در ارتباط نیست.

هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد هرگونه غذای خاص یا مکمل‌ها خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش داده یا خطر عود را کاهش می‌دهد.تحقیقات نشان داده است که دریافت مواد مغذی مورد نیاز شما از انواع غذاها ، به ویژه میوه‌ها ، سبزیجات و غلات سبوس دار ، باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید و انرژی لازم بدنتان را تامین کنید. شما می‌توانید بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز خود را از غذایی که می‌خورید دریافت کنید. اگر قصد مصرف مکمل دارید ، با یک متخصص تغذیه معتبر مشورت کنید. شما ممکن است  کمی به یک ماده مغذی خاص مانند فولات یا ویتامین A احتیاج داشته باشید. به همین دلیل است که خانم‌ها  با یا بدون سابقه سرطان پستان غالباً مکمل ویتامین و معدنی متعددی مصرف می‌کنند. همچنین بسیاری از خانم‌ها برای تأمین نیاز روزانه کلسیم به مکمل‌های کلسیم نیاز دارند.

تحقیقات در مورد رژیم غذایی و سرطان پستان همچنان در حال انجام است.

مطالعات در حال بررسی رابطه رژیم غذایی و خطر سرطان پستان و خطر عود است. آزمایش ابتدایی بهداشت زنان اظهار داشت که رژیم کم چربی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. برای زنانی که علاقه‌مند به تغذیه خوب و مناسب هستند ، تحقیقات بیشتری در این زمینه مهم لازم است تا خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

در ضمن ، آنچه پزشکان متخصص تغذیه پیشنهاد می‌کنند بدین صورت است:

  • از نظر قد و وزن ، وزن بدن را در یک محدوده سالم نگه دارید. شاخص توده بدنی اگرچه اندازه گیری مناسبی نیست اما می‌تواند به شما در تخمین وزن سالم کمک کند.
  • مقدار زیادی سبزیجات و میوه میل کنید (بیش از 5 فنجان در روز).
  • سعی کنید مصرف چربی اشباع شده خود را به کمتر از 10٪ کل کالری روزانه خود برسانید و مصرف چربی خود را به حدود 30 گرم در روز محدود کنید.
  • غذاهایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند را بخورید.
  • از چربی‌های ترانس ، گوشت‌های فرآوری شده و غذاهای خام یا دودی خودداری کنید.

باید بدانید که غذاهای فرآوری شده به طور کلی در این نوع رژیم‌ها و در میان غذاهای تازه جایی ندارند.

برای تهیه یک رژیم غذایی سالم که پاسخگوی نیازهای شما باشد ، از یک متخصص تغذیه معتبر مشاوره بگیرید. او تاریخ پزشکی ، رژیم و وزن شما را به طور کامل ارزیابی می‌کند. سپس متخصص تغذیه با شما در یک برنامه شخصی برای تحقق تمام اهداف شما همکاری خواهد کرد:

  • پایین نگهداشتن خطر سرطان سینه تا حد ممکن
  • تامین یک تغذیه خوبی برای شما
  • حفظ سلامتی شما تا حد ممکن