در ادامه سری مقالات تشخیص سرطان پستان به تصویربرداری مولکولی پستان میپردازیم. تصویربرداری مولکولی پستان (MBI) روشی برای تشخیص سرطان پستان است. این تکنیک هم چنین به عنوان های میرالوما(Miraluma)، سستامیبی(sestamibi)، سینتیماموگرافی(scintimammography) و یا تصویربرداری گاما مخصوص پستان نیز نامیده می شود.
تصویربرداری مولکولی پستان از یک ردیاب رادیواکتیو استفاده می کند که هر منطقه سرطانی درون پستان را روشن می کند. این ردیاب از طریق ورید داخل دست تزریق می شود. سلول های سرطانی پستان این ماده رادیواکتیو را بیشتر از سلول های سالم برداشت می کند. دوربین مخصوصی به نام اسکنر پزشکی هسته ای پستان را اسکن کرده و به دنبال هر منطقه ای ماده رادیواکتیو تجمع کرده می گردد.
MBI هم چنان در حال آزمایش شدن است و به نظر می رسد می تواند برای تشخیص سرطان پستان در زنانی که در معرض ریسک بالاتری برای ابتلا هستند و یا پستان متراکم دارند، استفاده شود. وقتی فردی بافت پستان متراکمی دارد، تومور ها به سختی روی ماموگرام مشخص می شوند. روی ماموگرام ها، بافت پستان چربی تیره دیده می شوند، اما پستان های متراکم روشن مثل تومورها هستند، در نتیجه هر منطقه سرطانی که ممکن است وجود داشته باشد، مخفی می ماند.
مطالعه ای در سال 2008 در مایوکلینیک بر روی 940 فرد با ریسک بالا با پستان های متراکم نشان داد MBI بهتر از ماموگرامی در پیدا کردن تومور های پستان عمل می کند. هر چند یکی از نقاط ضعف MBI دوز رادیواکتیو بیشتری نسبت به ماموگرامی دارد. یک مطالعه جدید برنامه دارد MBI و MRI را مقایسه کند، ابزار ترجیحی که برای ارزیابی بانوانی که در معرض ریسک بالا و یا دارای پستان های متراکم هستند، استفاده می شود. هرچند، MRI گران تر از MBI است و اکثرا منجر به جواب های مثبت کاذب و بیوپسی های غیر ضروری می شود.
اگر در معرض ریسک بالای ابتلا به سرطان پستان هستید، و پستان های متراکم ندارید، ماموگرافی انتخاب مناسبی برای شماست. اکثر پزشکان اعتقاد دارند برای بیشتر افراد، ماموگرافی در تشخیص تومور های پستان که کوچک هستند و معمولا آسان تر درمان می شوند، بهتر از MBI است.