سیر ارتباط نزدیکی با پیاز ، تره فرنگی ، شالت(پیاز وحشی) ، پیازچه و پیاز کوهی دارد. سالهاست که ادعا میشود سیر میتواند به مبارزه با سرطان و عفونت کمک کند. همچنین گفته میشود سیر ممکن است برای مشکلات معده و شکم نیز مفید باشد.
سیر حاوی سولفیدهای زیادی است که یکی از آنها آلیین است. وقتی حبههای سیر خرد میشوند ، آلیین به ترکیب دیگری یعنی آلیسین تبدیل میشود. به نظر میرسد آلیسین یکی از اصلیترین ترکیبات فعال سیر است و بو و مزایای سلامتی ریشه مدیون این ماده شیمیایی است. سیر همچنین یک آنتی اکسیدان است.
سیر ممکن است سطح هلیکوباکتر پیلوری (باکتری است که میتواند باعث زخم معده شود و با سرطان معده در ارتباط است) را کاهش دهد. تحقیقات دیگری که در مورد اثرات مفید سیر بر سرطان انجام شدهاند، نتایج متنوعی داشتند.
مقاله مرتبط: تغذیه و سرطان پستان : غذاهای حاوی لیکوپن
نظرات بسیاری وجود دارد مبنی بر این که چه نوع آماده سازی و چه مقدار سیری اثر مطلوبی بر سلامتی میگذارد. پختن حبه سیر یا برش آن مقدار و نوع ترکیبات فعال سیر را تغییر میدهد. به همین دلیل برخی افراد پیشنهاد میکنند که آن را خام بخورید.
خوردن مقادیر زیادی سیر ، به ویژه خام ، ممکن است دستگاه گوارش شما را تحریک کرده و باعث ناراحتی معده و تولید گاز شود. اما استفاده از چند حبه در سس ماکارونی ، سس سالاد یا نان سیر ، حتی هر روز ، به نظر نمیرسد مشکلی داشته باشد.