از تخم کتان ، که به عنوان بذر کتان نیز شناخته میشود ، از دهه 1950 به عنوان یک ماده غذایی بالقوه مبارزه با سرطان صحبت شده است. این ماده به صورت آرد ، آرد بلغور و دانه موجود است. در برخی از نانهای چند دانهای ، غلات ، انواع صبحانهها و کلوچهها یافت میشود. دانههای سرخ شده را می توان در سالادها ، ماست یا اسموتیها پاشید.
درست مانند اسیدهای چرب امگا 3 ، تخم کتان نیز منبع خوبی از لیگنان ( ترکیباتی که ممکن است اثر استروژن ضعیفی داشته باشند) است. هنگامی که یک ماده مانند استروژن ضعیف جای استروژن قوی طبیعی بدن را در گیرنده استروژن سلول پستان میگیرد ، آنگاه ماده ضعیف میتواند به عنوان یک ضد استروژن نسبی عمل کند. با عمل به این روش ، لیگنان ممکن است به مقابله با سرطان پستان که رشد آن به استروژن بستگی دارد ، کمک کند. لیگنانها در پوسته تخم کتان متمرکز شدهاند. اگر دانهها به طور کامل هضم شوند، بدن شما راحتتر میتواند به لیگنانها برسد.
مقاله مرتبط: تغذیه و سرطان پستان : سویا
بیشتر شواهد مبنی بر تأثیرات محافظتی گیاه تخم کتان از چند مطالعه کوچک انجام شده بر روی حیوانات، گرفته شده است. برای بررسی اثرات احتمالی آن بر سرطان ، لازم است تحقیقاتی در مورد تاثیر تخم کتان بر روی انسان انجام بگیرد.
تخم کتان میتواند به پایین نگه داشتن کلسترول و سلامت روده شما کمک کند. روغن موجود در تخم کتان ، آلفا لینولئیک اسید ، یک اسید چرب ضروری امگا 3 است. و تخم کتان فیبر زیادی دارد. اگر تصمیم به خوردن آن گرفتید ، با مقدار کمی شروع کنید و مطمئن شوید که مقدار زیادی آب مینوشید. وزارت کشاورزی ایالات متحده هیچ توصیهای در مورد مقدار تخم کتانی که باید هر روز بخورید، ندارد. اما بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه میکنند روزانه 1 یا 2 قاشق غذاخوری تخم کتان میل کنید.