در ادامه سری مقالات تست ژنتیکی سرطان پستان و تاثیر تهیه تست ژنتیکی بر روابط خانوادگی، به تنظیم روابط خانوادگی پس از انجام تست ژنتیکی سرطان خواهیم پرداخت. در صورتیکه شما یا یکی از اعضای خانوادهتان دارای نتیجه مثبت تست BRCA1، BRCA2 و یا سایر جهشهای مرتبط با سرطان شدید، تصمیمگیریهای بزرگی در مورد اطلاعات به دست آمده در پیش روی خود خواهید داشت. تصمیم نهایی همه یکسان نخواهد بود.
درصورتیکه مبتلا به سرطان پستان شدهاید، ممکن است مشتاق به دیدن انجام اقدامات محافظتی از جانب خویشاوندان خود باشید؛ مانند انجام مکرر تستهای غربالگری، استفاده از داروهای کاهنده ریسک ابتلا و ماستکتومی پیشگیرانه. درصورتیکه در خطر افزایشیافته ابتلا به سایر سرطانها باشید هم ممکن است به فکر اقدامات محافظتی یا روشهای تشخیص سریع بیفتید.
با این حال نگرش افراد مختلف به افزایش خطر ابتلا به سرطان متفاوت خواهد بود. ممکن است برخی از خویشاوندان شما به علت عدم نگرانی بابت ابتلا و یا عدم آمادگی نخواهند هیچ اقدامی بکنند. ممکن است اصلا ابتلا به جهش مرتبط با افزایش خطر سرطان را درک نکنند. ممکن است زنان جوانتر دارای جهش BRCA،جراحی تخلیه پستانها و برداشت تخمدانها را اقدامی بسیار شدید و تهاجمی بدانند.
نحوه برخورد با قضیه بستگی به میزان تجربه سرطان در خانواده نیز دارد. درصورتیکه تعداد خویشاوندان مبتلا به سرطان پستان و حتی سایر سرطانها زیاد بوده و شرایطشان نیز مناسب باشد، سایر افراد نیز در صورت ابتلا به بهبودی خود امیدوار خواهند بود. اما درصورتیکه سرطان باعث مرگ تعدادی از افراد خانواده خصوصا در سنین پایین شده باشد، ممکن است افراد دارای جهش به انجام اقدامات پیشگیرانه مشتاقتر باشند.
دیدگاه پزشکان مختلف نیز به مسئله پیشگیری و مدیریت خطر متفاوت است. ممکن است برخی از آنها غربالگریهای مکرر و داروهای کاهنده خطر ابتلا مانند تاموکسیفن را ترجیح دهند؛ درحالیکه اولویت برخی دیگر با جراحی پیشگیرانه مانند ماستکتومی و لامپکتومی باشد. این موارد هم در تصمیمگیری زنان دارای جهش موثر خواهند بود.
افراد درگیر باید به دید درستی از اطلاعات به دست آمده رسیده و بر اساس آن تصمیم نهایی خود را بگیرند. ممکن است در صورت تفاوت نظر دیگران با نظر شما، پذیرش تصمیماتشان برایتان دشوار باشد. بهتر است هرازگاهی به خویشاوندانتان یادآوری کنید که میتوانند کارهایی در جهت کاهش خطر ابتلای خود انجام دهند.