سرطان پستان آپوکرین

در ادامه سری مقالات انواع سرطان پستان، به سرطان پستان آپوکرین می‌پردازیم. سرطان پستان آپوکرین نوع نادری از سرطان پستان تهاجمی مجرایی است. این سرطان همانند سایر انواع سرطان‌های پستان مجرایی تهاجمی از مجاری شیری پستان شروع شده و سپس به بافت‌های اطراف مجرا تهاجم می‌کند. سلول‌های تشکیل دهنده تومور آپوکرین متفاوت از سایر سرطان‌های مجرایی معمول می‌باشند.

سلول‌های تومور آپوکرین زیر میکروسکوپ مشابه سلول‌هایی هستند که در حالت عادی در غدد عرقی موجود در نواحی زیربغل و کشاله ران پیدا می‌شوند. تصور می‌شود که سلول‌های مجرایی طبیعی دچار تغییر شکل شده و شبیه سلول‌های آپوکرین می‌گردند. البته مکانیسم این تغییر دقیقا معلوم نیست.

تومورهای آپوکرین غالبا تریپل نگاتیو (سه گانه منفی) هستند؛ به این معنا که گیرنده‌های استروژن، پروژسترون و HER2 را بیان نمی‌کنند. تومورهای آپوکرین تقریبا همیشه از لحاظ رسپتورهای آندروژن نیز مثبت هستند. تومورهای آپوکرین حتی در صورت تریپل نگاتیو بودن نیز با احتمال کمتری غدد لنفاوی را درگیر می‌کنند، به درمان‌ها پاسخ بهتری می‌دهند و پیش‌آگهی بهتری نسبت به سایر انواع معمول سرطان‌های پستان تهاجمی مجرایی دارند.

تعیین استیج و درمان سرطان پستان آپوکرین

درمان موضعی کارسینوم آپوکرین با هدف پیشگیری از عود سرطان پستان انجام می‌گیرد. درمان‌های موضعی مورد نیاز عبارتند از جراحی (لامپکتومی و ماستکتومی) و ممکن است شامل پرتودرمانی نیز بشود.

درمان‌های سیستمیک با هدف پیشگیری از عود بیماری و انتشار آن به سایر بافت‌‌ها انجام می‌شوند. درمان‌های سیستمیک عبارتند از هورمون درمانی، شیمی درمانی و درمان‌های بر پایه هف قرار دادن پروتئین HER2. غالبا انواع مختلفی از درمان در کنار یکدیگر استفاده می‌شوند تا بهترین نتیجه حاصل شود.

برنامه درمانی بر اساس ویژگی‌های تومور از جمله نوع سلول‌ها، درجه تومور، وضعیت گیرنده‌های هورمونی و وضعیت HER2 و نیز استیج بیماری (اندازه تومور و وضعیت گره‌های لنفاوی) خواهد بود. تیم انکولوژی شما برنامه درمانی‌تان را بر اساس دانش کنونی موجود در مورد کارسینوم آپوکرین و مختص وضعیت شما طراحی خواهد کرد.