عوامل خطر سرطان پستان: مواد شیمیایی تولیدشده در اثر فرآوری مواد غذایی

در ادامه سری مقالات عوامل خطر سرطان پستان، به ارتباط فرآوری مواد غذایی و سرطان پستان می‌پردازیم. تحقیقات نشان داده است که زنانی که از غذاهای سوخاری‌شده و دودی و غذاهایی که روی آتش پخته شده اند، بیشتر استفاده کرده و میوه و سبزیجات کمتری مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان پستان در آن‌ها بالاتر است.

پختن گوشت در دماهای بالا، منجر به تولید تعدادی از مواد شیمیایی به نام آمین‌های هتروسایکلیک ((heterocyclic amines (HCAs) می‌گردد. این مواد خصوصا در قسمت‌های سیاه شده گوشت فراوان هستند. National Cancer Institute هفده مورد از HCAها را که قادر به افزایش ریسک ابتلا به سرطان پستان هستند را معین نموده است. گروه دیگری از ترکیبات شیمیایی که هیدروکربن‌های آروماتیک چندحلقه‌ای ((polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) نامیده می‌شوند، در دوده تولیدشده در اثر سوختن چربی وجود دارند. PAHها با ابتلا به سرطان پستان در ارتباط می‌باشند.

تحقیقات نشان داده است که زنانی که از غذاهای سوخاری‌شده و دودی و غذاهایی که روی آتش پخته شده اند، بیشتر استفاده کرده و میوه و سبزیجات کمتری مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان پستان در آن‌ها بالاتر است.

چه گام‌هایی در جهت کاهش ریسک ابتلا می‌توان برداشت؟

  • از برش‌های نازک گوشت استفاده کنید و دقت کنید که حاوی چربی نباشند تا از تولید PAHها جلوگیری شود.
  • گوشت را در دماهای پایین گریل کنید.
  • پیش از گریل کردن گوشت آن را بپزید تا چربی آن پخته شود.
  • از دستورالعمل‌های آشپزی که از غذاهای «سیاه‌شده» استفاده می‌کنند، پرهیز کنید.
  • قسمت‌های سوخته غذا را از آن جدا کنید.
  • از پختن بیش از حد و یا کمتر از حد غذا خودداری نمایید.

گوشت را پیش از پختن در مخلوط‌های گیاهی بخوابانید تا از میزان HCAها کاسته شود.