در ادامه سری مقالات تشخیص سرطان پستان به پلوئیدی در گزارش پاتولوژی سرطان پستان میپردازیم. پلوئیدی در واقع سنجش تعداد کروموزوم ها در یک سلول است. کروموزوم ها ساختارهای نخی شکلی هستند که محتوی ماده ژنتیک سلول می باشند. زمانی که سلول رشد می کند و برای ایجاد سلول جدیدی تقسیم میشود؛ کروموزوم ها نقش اصلی را در اطمینان از کپی و توزیع صحیح DNA دارند.
به عنوان بخشی از تشخیص شما، یک پاتولوژیست می تواند بررسی کند که آیا سلول های سرطانی مقدار طبیعی DNA را دارند یا خیر. برای این منظور، پاتولوژیست تعداد کروموزوم های موجود در سلول های سرطانی را بررسی کرده و گزارش می دهد:
- Diploid (دیپلوئید): این بدان معناست که بخشی از سلول های سرطانی تعداد کروموزوم شان همانند سلول های طبیعی است(دو مجموعه هر کدام 23 عدد). تمایل به رشد در این نوع آهسته تر بوده و سرطان های تهاجمی کمتری دارند.
- Aneuploid (آنیوپلوئید): این بدان معناست که بخشی از سلول های سرطانی تعداد کروموزوم بیش از حد یا خیلی کمی نسبت به سلول های طبیعی دارند. هنگامی که سلول های سرطانی به سرعت در حال تقسیم هستند، اشتباهاتی در توزیع کروموزوم ها اتفاق می افتد. در نتیجه برخی از سلول ها کروموزوم بیشتر و برخی دیگر نیز تعداد کروموزوم کمی دارند. سرطان آنیوپلوئید ممکن است نسبت به سرطان دیپلوئید تهاجم بیشتری داشته باشد.
اگرچه ممکن است پلوئیدی اطلاعات مفیدی را در اختیار شما و پزشک قرار دهد، اما این آزمایش اختیاری تلقی شده و به طور معمول انجام نمی شود. بنابراین این امکان وجود دارد که گزارش پاتولوژی شما آزمایش پلوئیدی را نداشته باشد. کارشناسان هنوز درمورد چگونگی استفاده از این نتایج در فرایند تصمیم گیری در مورد درمان سرطان پستان اتفاق نظر ندارند.