اسامی برندهای آمریکایی
Fortamet
Glucophage
Glucophage XR
Glumetza
Riomet
تعریف متفورمین
متفورمین برای درمان سطح بالای قند خون ناشی از یک نوع دیابت وابسته به قند به نام دیابت نوع 2 استفاده می شود. با این نوع دیابت، انسولین تولید شده توسط پانکراس قادر به دریافت قند در سلولهای بدن نیست، جایی که قند می تواند به درستی کار کند. با استفاده از متفورمین به تنهایی، همراه با نوعی از داروهای خوراکی ضددیابت به نام سولفونیل اوره یا انسولین ، در مواردی که قند خون بیش از حد بالا میرود، به کاهش قند خون کمک میکند و باعث میشود مسیر استفاده از غذا برای تولید انرژی به حالت عادی بازگردد.
بسیاری از افراد می توانند دیابت نوع 2 را با رژیم غذایی و ورزش کنترل کنند. دنبال کردن یک رژیم غذایی و ورزش خاص، همیشه وقتی که شما دچار دیابت هستید، حتی زمانی که از دارو استفاده میکنید، اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. برای انجام درست کار، مقدار متفورمین مصرفی شما باید با توجه به میزان و نوع غذائی که میخورید و میزان تمریناتی که انجام می دهید متعادل شود. اگر رژیم یا ورزش خود را تغییر دهید، میخواهید قند خون خود را آزمایش کنید تا دریابید که کم شده است یا خیر. اگر این اتفاق بیافتد، پزشک شما به شما آموزش خواهد داد.
متفورمین به بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 وابسته به انسولین کمکی نمی کند، زیرا آنها نمیتوانند انسولین را از غدد لوزالمعده خود تولید کنند. گلوکز خون آنها بهتر است با تزریق انسولین کنترل شود.
این دارو فقط با نسخه پزشکتان قابل دسترس است.
این محصول در قالبهای دارویی زیر موجود است:
- قرص
- قرص، انتشار گسترده
- محلول
توصیههای قبل از مصرف
در تصمیم گیری برای استفاده از دارو، خطرات مصرف دارو باید با توجه به فواید آن سنجیده شود. این تصمیم شما و دکتر شما خواهد بود. برای این دارو، موارد زیر باید مورد توجه قرار گیرد:
آلرژی
اگر تا به حال هر واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا سایر داروهای دیگر داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین در صورت وجود هر نوع آلرژی دیگری از قبیل غذاها، رنگ ها، نگهدارندهها یا حیوانات، به متخصص مراقب سلامت خود اطلاع دهید. در مورد محصولات غیر تجویزی، برچسبها یا نوشتههای بسته بندی را با دقت بخوانید.
اطفال
مطالعات مناسب انجام شده تا به امروز، مشکلات خاصی در کودکان ،مبنی بر محدود کردن اثرات مفید محلول و قرصهای خوراکی متفورمین در کودکان 10 تا 16 ساله نشان نمیدهد. با این حال، ایمنی و اثربخشی قرصهای با انتشار گسترده متفورمین در جمعیت اطفال مشخص نشده است.
سالمندان
اگر چه مطالعات مربوط به رابطه سن با اثرات متفورمین در افراد سالمند انجام نشده است، اما انتظار نمیرود که مشکلات خاص مربوط به مصرف متفورمین در سالمندان اثرات مفید آن را محدود کنند. با این حال، بیماران سالمند احتمال بیشتری دارد که مشکلات کلیوی وابسته به مربوط سن داشته باشند که مشکلاتی که ممکن است در بیماران دریافت کننده متفورمین، موجب احتیاج به احتیاط شود. این دارو در بیماران 80 ساله و بالاتر که مشکلات کلیوی دارند توصیه نمیشود.
بارداری
مطالعات حیوانی هیچ شواهدی از آسیب به جنین نشان نداده است. اگرچه مطالعات کافی در زنان باردار انجام نشده یا مطالعات حیوانی که اثرات نامطلوب نشان دهد، وجود ندارد، اما مطالعات انجام شده در زنان باردار خطری را برای جنین نشان نداده است.
شیردهی
مطالعات در زنان نشان میدهد که این دارو در هنگام شیردهی کمترین خطر را متوجه نوزاد میکند.
تداخلات دارویی متفورمین
اگر چه داروهای خاصی نباید هرگز با هم استفاده شوند، در موارد دیگر حتی ممکن است دو نوع دارو با یکدیگر ترکیب شوند حتی اگر اثراتی بر یکدیگر بگذارند. در این موارد، پزشک ممکن است بخواهد دوز را تغییر دهد یا ممکن است احتیاطهای دیگری لازم باشد. هنگامی که شما این دارو را مصرف میکنید، بسیار مهم است که متخصصان مراقبتهای بهداشتی خود را در صورت استفاده از هر یک از داروهای ذکر شده در زیر، مطلع سازید. تعاملات زیر براساس اهمیت بالقوه آنها انتخاب شدهاند و لزوما شامل همه چیز نیستند.
استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر توصیه نمیشود. پزشک ممکن است این داروها را تجویز نکند یا بعضی از داروهایی که مصرف میکنید را تغییر دهید.
- Acetrizoic Acid
- Diatrizoate
- Ethiodized Oil
- Iobenzamic Acid
- Iobitridol
- Iocarmic Acid
- Iocetamic Acid
- Iodamide
- Iodipamide
- Iodixanol
- Iodohippuric Acid
- Iodopyracet
- Iodoxamic Acid
- Ioglicic Acid
- Ioglycamic Acid
- Iohexol
- Iomeprol
- Iopamidol
- Iopanoic Acid
- Iopentol
- Iophendylate
- Iopromide
- Iopronic Acid
- Ioseric Acid
- Iosimide
- Iotasul
- Iothalamate
- Iotrolan
- Iotroxic Acid
- Ioversol
- Ioxaglate
- Ioxitalamic Acid
- Ipodate
- Metrizamide
- Metrizoic Acid
- Tyropanoate Sodium
استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر توصیه نمیشود، اما در برخی موارد ممکن است لازم باشد. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک ممکن است دوز خود یا مقادیر مصرفی یک یا هر دو دارو را تغییر دهد.
- Aspirin
- Balofloxacin
- Besifloxacin
- Bupropion
- Ciprofloxacin
- Dasabuvir
- Dofetilide
- Dolutegravir
- Enoxacin
- Fleroxacin
- Flumequine
- Gatifloxacin
- Gemifloxacin
- Lanreotide
- Levofloxacin
- Lomefloxacin
- Moxifloxacin
- Nadifloxacin
- Norfloxacin
- Octreotide
- Ofloxacin
- Ombitasvir
- Paritaprevir
- Pasireotide
- Pazufloxacin
- Pefloxacin
- Prulifloxacin
- Ritonavir
- Rufloxacin
- Sparfloxacin
- Thioctic Acid
- Tosufloxacin
- Vandetanib
استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر ممکن است باعث افزایش خطر عوارض جانبی خاصی شود اما در عین حال استفاده از هر دو دارو ممکن است بهترین درمان برای شما باشد. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک ممکن است دوز خود را و یا مقادیر مصرفی یک یا هر دو دارو را تغییر دهد.
- Acebutolol
- Atenolol
- Betaxolol
- Bisoprolol
- Bitter Melon
- Carteolol
- Carvedilol
- Celiprolol
- Esmolol
- Fenugreek
- Furazolidone
- Glucomannan
- Guar Gum
- Iproniazid
- Isocarboxazid
- Labetalol
- Levobunolol
- Linezolid
- Methylene Blue
- Metipranolol
- Metoprolol
- Moclobemide
- Nadolol
- Nebivolol
- Nialamide
- Oxprenolol
- Patiromer
- Penbutolol
- Phenelzine
- Pindolol
- Practolol
- Procarbazine
- Propranolol
- Psyllium
- Ranolazine
- Rasagiline
- Rifampin
- Safinamide
- Selegiline
- Sotalol
- Timolol
- Tranylcypromine
سایر تداخلات متفورمین
بعضی از داروها نباید در زمان غذا خوردن یا خوردن انواع خاصی از مواد غذایی استفاده شوند زیرا ممکن است بر یکدیگر اثرات متقابل بگذارند.استفاده از الکل یا تنباکو با داروهای خاص نیز ممکن است باعث ایجاد تعاملات شود. تعاملات زیر براساس اهمیت بالقوه آنها انتخاب شدهاند و لزوما شامل همه چیز نیستند.
سایر مشکلات پزشکی
وجود سایر مشکلات پزشکی ممکن است بر استفاده از این دارو تاثیر بگذارد. اگر دچار سایر مشکلات پزشکی شدید ، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. به ویژه اگر دچار وضعیتهای زیر هستید:
- مصرف بیش از حد الکل
- فعالیت کمتر از حد نرمال غده آدرنال
- فعالیت کمتر از حد نرمال غده هیپوفیز
- وضعیت سوء تغذیه
- وضعیت فیزیکی ضعیف یا و هر گونه بیماری دیگر که سبب کاهش قند خون میشود.
بیماران مبتلا به این بیماریها ممکن است، در طول مصرف متفورمین، بیشتر در معرض ابتلا به قند خون پایین باشند.
- آنمی (سطح پایین گلبول قرمز)
- کمبود ویتامین B12
با احتیاط استفاده کنید. ممکن است این شرایط را بدتر کند.
- نارسایی حاد یا ناپایدار احتقانی قلب
- از دست دادن آب بدن
- حمله قلبی حاد
- هیپوکسمی (کاهش اکسیژن در خون)
- بیماری کلیوی
- بیماری کبد
- سپسیس (مسمومیت خون)
- شوک (فشار خون پایین، گردش خون ضعیف)
وضعیت نادر اسیدوز لاکتیک میتواند رخ دهد. اگر نگران این موضوع هستید با پزشک خود صحبت کنید.
- کتواسیدوز دیابتی (کتون در خون)
- بیماری کلیوی شدید
- اسیدوز متابولیک (اسید اضافی در خون)
- دیابت نوع 1
در بیماران با این شرایط نباید استفاده شود.
- تب
- عفونت
- جراحی
- تروما
این شرایط ممکن است موقتا با کنترل قند خون مواجه شود و پزشک شما ممکن است بخواهد شما را با انسولین درمان کند.
استفادهی صحیح متفورمین
این دارو معمولا با ارائه اطلاعات توسط بیمار همراه است. اطلاعات را با دقت بخوانید و قبل از مصرف این دارو اطمینان حاصل کنید که کاملا متوجه آنها شدهاید. اگر سوالی دارید، از دکتر خود بپرسید.
برنامه غذایی که پزشک به شما داده ، دقیقا دنبال کنید. این بخش مهمی از کنترل وضعیت شماست و اگر دارو درست کار کند لازم است. همچنین، به طور منظم ورزش کنید و قند خون و یا ادرار خو را به صورت مستقیم آزمایش کنید.
متفورمین باید با غذا مصرف شود تا به کاهش عوارض جانبی معده و روده که ممکن است در طی چند هفته اول درمان رخ دهد، کمک کند.قرص طولانی رهش را با یک لیوان آب کامل ببلعید. آن را له نکنید، نشکنید یا نجوید.
در حالی که قرص طولانی رهش مصرف میکنید، بخشی از قرص ممکن است به مدفوع شما منتقل شود، پس بدن شما دارو را جذب کرده است. این طبیعی است و جای نگرانی نیست.
مایع دهان را با یک قاشق اندازه گیری مشخص، سرنگ دهان یا فنجان پزشکی اندازه گیری کنید. قاشق چایخوری خانگی ممکن است مقدار مناسب مایع را نگه ندارد.
فقط از نام تجاریای از دارو استفاده کنید که پزشک شما تجویز کرده است. مارکهای مختلف ممکن است یکسان کار نکنند.
شما ممکن است بهبود در کنترل قند خون خود را در 1 تا 2 هفته متوجه شوید، اما اثر کامل کنترل قند خون ممکن است 2 تا 3 ماه طول بکشد. در صورتی که در مورد این موضوع سوالی دارید از پزشک خود بپرسید.
دوز از دست رفته
اگر دوز این دارو را از دست دادید، آن را در اسرع وقت دریافت کنید. با این حال، اگر زمان تقریبی دوز بعدی شما باشد، دوز از دست رفته را حذف کنید و دوباره به برنامه دوزهای منظم خود برگردید. دوز دوبرابر استفاده نکنید!
نگهداری
دارو را در یک ظرف بسته در دمای اتاق، دور از گرما، رطوبت و نور مستقیم نگهداری کنید. از انجماد حفظ کنید و دور از دسترس اطفال نگه دارید. این دارو و داروهای دیگر که نیازی به مصرف آنها ندارید را نگه ندارید.از متخصص مراقبت بهداشتی خود بپرسید چگونه باید با داروهایی که استفاده نمیکنید رفتار کنید.
موارد احتیاطی
بسیار مهم است که دکتر شما پیشرفتهایتان را در بازدیدهای منظم، به خصوص در طی چند هفته اول که این دارو را مصرف میکنید، بررسی کند. برای بررسی اثرات ناخواسته ممکن است آزمایشات خون و ادرار مورد نیاز باشد.
این دارو ممکن است با رنگ مورد استفاده برای اشعه ایکس یا سی تی اسکن تداخل کند. پزشک شما باید قبل از هرگونه آزمایش پزشکی یا آزمایشهای تشخیصی که ممکن است خروجی ادرار کمتر از حد معمول داشته باشد، از شما بخواهد مصرف این دارو را متوقف کنید. اگر عملکرد کلیوی شما مورد آزمایش قرار گرفته و طبیعی است، ممکن است به شما توصیه شود دوباره 48 ساعت پس از آزمایشات مصرف دارو را شروع کنید.
اطمینان حاصل کنید که هر دکتر یا دندانپزشکی که شما را درمان میکند ، از این که شما این دارو را مصرف میکنید اطلاع داشته باشد. ممکن است لازم باشد از چند روز قبل از انجام عمل جراحی یا آزمایشات پزشکی استفاده از این دارو را متوقف کنید.
بسیار مهم است که به دقت هر گونه دستورالعمل از تیم مراقبت های بهداشتی خود را در مورد موارد زیر رعایت کنید:
- الکل؛ نوشیدن الکل ممکن است سبب کاهش شدید قند خون شود. این را با تیم مراقبت بهداشتی خود مطرح کنید.
- سایر داروها؛ داروهای دیگر را مصرف نکنید، مگر اینکه با پزشک خود مشورت کنید. این امر به ویژه شامل داروهای غیر تجویزی مانند آسپرین و داروهای کنترل اشتها، آسم، سرماخوردگی، سرفه، تب یونجه یا مشکلات سینوسی میشود.
- مشاوره؛ دیگر اعضای خانواده باید یاد بگیرند که چگونه از عوارض جانبی جلوگیری کنند یا در صورت بروز عوارض جانبی کمک کنند. همچنین بیماران مبتلا به دیابت ممکن است نیاز به مشاوره خاصی در مورد تغییرات دوز دارویی دیابت داشته باشند که ممکن است با تغییرات شیوه زندگی مانند تغییرات در ورزش یا رژیم غذایی میسر شود. ممکن است به دلیل مشکلاتی که در دوران بارداری برای بیماران مبتلا به دیابت وجود دارد ، مشاوره در مورد کنترل حاملگی مورد نیاز باشد.
- سفر؛ نسخه تجویزی اخیر و سوابق پزشکی خود را همراه خود داشته باشید. طبق معمول برای یک وضعیت اورژانسی آماده باشید. هزینههایی برای تغییر مناطق زمانی ایجاد کنید و زمانهای وعدههای غذایی خود را تا حد امکان به زمانهای وعدههای غذایی معمول خود برسانید.
- در موارد اضطراری؛ ممکن است زمانی برسد که شما نیاز به کمک اضطراری برای یک مشکل ناشی از دیابت دارید. شما باید برای این موارد اضطراری آماده باشید. ایده خوبی است که همیشه دستبند یا گردنبند اطلاعات پزشکی استفاده کنید. همچنین، کارت شناسایی خود را در کیف پول یا کیف دستی خود حمل کنید که نشان دهد شما دیابت دارید و لیستی از تمام داروهای شما را دارا باشد.
در شرایط خاص، متفورمین بیش از حد میتواند باعث ایجاد اسیدوز لاکتیک شود. علائم اسیدوز لاکتیک به نظر میرسد شدید و سریع است و معمولا زمانی رخ میدهد که دیگر مشکلات بهداشتی مرتبط با دارو وجود ندارد و بسیار شدید هستند، مانند حمله قلبی یا نارسایی کلیه. نشانههای اسیدوز لاکتیک شامل ناراحتی شکمی یا معده، کاهش اشتها؛ اسهال؛ تنفس سریع یا کم عمق؛ احساس ناراحتی عمومی؛ درد عضلانی شدید یا گرفتگی عضلانی و خواب آلودگی غیر معمول، خستگی یا ضعف.
اگر علائم اسیدوز لاکتیک رخ دهد، باید فوراً فوریت پزشکی دریافت کنید. متفورمین میتواند باعث کاهش میزان قند خون (هیپوگلیسمی) شود. با این وجود میتواند به علت تهوع یا استفراغ، مصرف الکل ، ورزش بیش از حد ، مصرف داروهای خاص یا استفاده از متفورمین همراه با نوع دیگری از داروهای دیابتی نیز رخ دهد. علائم قند خون پایین باید قبل از اینکه به از بین رفتن هوشیاری منجر شود (بیهوشی) از بین برود. افراد مختلف احساسات مختلفی از قند خون پایین دارند. مهم این است که شما یاد بگیرید که چه علائمی از قند خون پایین در شما معمولا وجود دارد به طوری که شما بتوانید آن را به سرعت درمان کنید.
علائم هیپوگلیسمی (قند خون پایین) شامل اضطراب است؛ تغییر رفتار شبیه به مست بودن است؛ تاری دید؛ عرق سرد؛ گیجی؛ پوست سرد و رنگ پریده؛ مشکل در تفکر؛ خواب آلودگی و گرسنگی بیش از حد؛ ضربان قلب سریع ، سردرد (ادامه دار)؛ حالت تهوع؛ عصبانیت؛ کابوس؛ خواب بیقرار؛ لرزش؛ لکنت زبان؛ یا خستگی یا ضعف غیرمعمول.
اگر علائم قند خون پایین رخ دهد ، قرصو یا ژلهای گلوکز ، شربت ذرت، عسل یا قند مصرف کنید. یا آب میوه، نوشیدنی غیر رژیمی و بدون الکل یا آب قند بنوشید. همچنین خون خود را برای قند خون پایین بررسی کنید. گلوکاگون در موارد اضطراری استفاده میشود که علائم شدید مانند تشنج یا عدم هوشیاری رخ میدهد. یک کیت گلوکاگون در دسترس در کنار یک سرنگ یا سوزن داشته باشید و چگونگی استفاده از آن را بلد باشید. اعضای خانواده شما نیز باید بدانند چگونه از آن استفاده کنند.
قند خون بالا (هیپرگلیسمی) یکی دیگر از مشکلات مربوط به دیابت کنترل نشده است. نشانههای قند خون خفیف، نسبت به قند خون پایینتر آرامتر بروز میکند. این علائم ممکن است بینایی تیره ، خواب آلودگی، خشکی دهان؛ پوست خشک و سرخ؛ بوی نفس میوه مانند؛ افزایش ادرار (تکرر و حجم)؛ وجود کتونها در ادرار، از دست دادن اشتها؛ خواب آلودگی؛ چاقی شکم، تهوع یا استفراغ؛ خستگی؛ تنفس مشکل (سریع و عمیق)؛ کاهش هوشیاری؛ یا عطش غیرعادی.
اگر طبق معمول ورزش نکنید، تب و یا عفونت داشته باشید، داروهای دیابت را به اندازه کافی مصرف نکنید یا دوز مصرفی را از دست دهید، یا بیش از حد غذا بخورید یا از برنامه غذایی خود پیروی نکنید، قند خون بالا اتفاق میافتد.
اگر نشانههای قند خون بالا رخ دهد، سطح قند خون خود را بررسی کنید و سپس به پزشک خود مراجعه کنید.
این دارو تنها بخشی از یک برنامه کامل برای کنترل دیابت است. مهم است که همیشه یک رژیم غذایی سالم داشته باشید، مراقب وزن خود باشید وبه طور مرتب ورزش کنید.
عوارض جانبی متفورمین
در کنار اثرات مورد نیاز، دارو ممکن است برخی اثرات ناخواسته را نیز ایجاد کند. اگرچه تمام این عوارض جانبی ممکن است رخ ندهد، اما اگر رخ دهد، ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشید.
اگر هر یک از عوارض جانبی زیر رخ دهد، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید:
شایعتر:
- ناراحتی شکمی یا معده
- سرفه یا خفگی
- کاهش اشتها
- اسهال
- تنفس سریع یا کم عمق
- تب و یا لرز
- احساس ناراحتی عمومی
- درد کمر یا پهلو
- درد ماهیچه یا گرفتگی عضلانی
- ادرار دردناک و دشوار
- خواب آلودگی
کم شایع:
- اضطراب
- تاری دید
- ناراحتی سینه
- عرق سرد
- کما
- گیجی
- پوست رنگ پریده و سرد
- افسردگی
- تنفس دشوار یا سخت
- سرگیجه
- تپش یا ضربان قلب سریع و نامرتب
- احساس گرما
- سردرد
- افزایش گرسنگی
- افزایش عرق
- حالت تهوع
- عصبی بودن
- کابوسها
- قرمزی صورت، گردن، بازوها و گاهی اوقات سینه بالایی
- تشنج
- لرزش
- تنگی نفس
- لکنت زبان
- تنگی در قفسه سینه
- خستگی یا ضعف غیرمعمول
- خس خس
نادر:
- تغییر رفتار شبیه به مست بودن است
- مشکل تمرکز
- خواب آلودگی
- فقدان یا از دست دادن قدرت
- خواب بی قرار
- خواب آلودگی غیرمعمول
برخی عوارض جانبی ممکن است اتفاق بیفتند که معمولا به مراقبت پزشکی نیاز ندارند. این عوارض جانبی ممکن است در طول درمان باقی بماند زیرا بدن شما به دارو عادت میکند. همچنین ممکن است متخصص مراقبتهای بهداشتی شما بتواند به شما در مورد راههای پیشگیری یا کاهش برخی از این عوارض جانبی کمک کند. اگر هر یک از عوارض جانبی زیر ادامه داشته باشد یا ناراحت کننده باشد یا اگر در مورد آنها سوالی دارید، با پزشک خود مشورت کنید:
شایعتر:
- اسیدی بودن یا ترشی معده
- آروغ زدن
- نفخ
- هوا یا گاز بیش از حد در معده و روده
- احساس پری
- سوزش سر دل
- سوء هاضمه
- از دست دادن اشتها
- طعم فلزی در دهان
- درد شکم
- درد یا ناراحتی معده
- استفراغ
- کاهش وزن
کم شایع:
- مدفوع غیر طبیعی
- اخساس طعم بد، غیر معمول یا ناخوشایند
- تغییر در طعم
- مشکل در حرکت
- تغییر رنگ ناخن دست یا ناخن پا
- نشانههای آنفولانزا
- درد مفصلی
- جوش
- آبریزش بینی
- عطسه کردن
- بینی گرفته
- مفاصل متورم شده
سایر عوارض جانبی که در لیست ذکر نشده نیز ممکن است در برخی از بیماران رخ دهد. اگر متوجه اثرات دیگری شدید، با متخصص مراقبتهای بهداشتی خود مشورت کنید.
اسامی تجاری ایرانی
نام دارو | واردکننده/تولیدکننده | نام ژنریک |
قرص متفورمین کیمیدارو 500 میلیگرم | داروسازی کیمیدارو | Metformin |
قرص متفورمین فاخر 500 میلیگرم | داروسازی فاخر | Metformin |
قرص متفورمین مهبان دارو 500 میلیگرم | داروسازی مهبان دارو | Metformin |
قرص متفورمین سامی ساز 500 میلیگرم | داروسازی سامی ساز | Metformin |
قرص متفورمین اس اچ دی 500 میلیگرم | داروسازی شهر دارو | Metformin |
قرص متفورمین-آریا 500 میلیگرم | داروسازی آریا | Metformin |
قرص متفورمین-اکسیر 500 میلیگرم | داروسازی اکسیر | Metformin |
قرص اسوه- متفورمین 1000 میلیگرم | داروسازی اسوه | Metformin |
قرص متفورمین شهردارو 1000 میلیگرم | داروسازی شهر دارو | Metformin |
قرص اسوه- متفورمین 500 میلیگرم | داروسازی اسوه | Metformin |
قرص مینو- متفورمین 500 میلیگرم | داروسازی مینو | Metformin |
قرص متفورمین-ناژو 500 میلیگرم | داروسازی ایران ناژو | Metformin |
قرص متفورمین هگزال 1000 میلیگرم | بهستان دارو | Metformin |
قرص متفورمین هگزال 500 میلیگرم | بهستان دارو | Metformin |
قرص آپو- متفورمین 500 میلیگرم | ندای محیا | Metformin |
متفورمین+ پیوگلیتازون | Metformin+Pioglitazone | |
سیتاگلیپتین+متفورمین | Sitagliptin+Metformin | |
متفورمین+گلی بن کلامید | Metformin+Glibenclamide | |
قرص متفورمین/گلی بن کلامید فاتک شیمی پارس 5/500 میلیگرم | داروسازی فاتک شیمی پارس | Metformin+Glibenclamide |
قرص متفورمین/گلی بن کلامید لقمان 5/500 میلیگرم | داروسازی لقمان | Metformin+Glibenclamide |
قرص متفورمین رازک 500 میلیگرم | داروسازی رازک | Metformin |
قرص متفورمین فندا 500 میلیگرم | فنآوریهای نوین دارویی آتیه | Metformin |
قرص متفورمین/پیوگلیتازون امین 500/15 میلیگرم | داروسازی امین | Metformin+Pioglitazone |
قرص متفورمین امین 500 میلیگرم | داروسازی امین | Metformin |
قرص متفورمین امین 1000 میلیگرم | داروسازی امین | Metformin |
قرص متفورمین/گلی بنکلامید ایران هورمون 5/500 میلیگرم | داروسازی باختر بیوشیمی | Metformin+Glibenclamide |
قرص متفورمین-اکسیر 500 میلیگرم | داروسازی اکسیر | Metformin |