نحوه سازش با سرطان پستان

در ادامه سری مقالات رویارویی با سرطان پستان، به نحوه سازش با سرطان می‌پردازیم. چیزی که از همه مهم‌تر است، این است که یاد بگیرید که چگونه در جین درمان سرطان از خودتان مراقبت کنید. درمان‌های سرطان به سرعت در حال تغییر هستند و مهم است که گزینه‌های درمانی موجود را بدانید تا بتوانید عضوی فعال در تیم درمان سرطانتان باشید. هر درمان سرطانی می‌تواند عوارض جانبی‌ای داشته باشد یا تغییراتی در بدن شما و احساساتتان ایجاد کند. به دلایل بسیاری ، مردم عوارض جانبی مشترکی تجربه نمی‌کنند حتی اگر برای نوع مشابهی از سرطان ، درمان مشابهی دریافت کنند. این امر پیش بینی حس شما در طول درمان را دشوار می‌کند.

سازش با عوارض جانبی جسمانی

طی درمان ممکن است تعدادی از عوارض جانبی جسمانی را تجربه کنید. مرتباً با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد احساستان صحبت کنید. مهم است که آن‌ها را در مورد هرگونه عوارض جانبی جدید یا تغییر در عوارض جانبی موجود آگاه سازید. اگر آن‌ها بدانند که شما چه احساسی دارید ، می‌توانند راه هایی برای تسکین یا مدیریت عوارض جانبی شما پیدا کنند تا به شما کمک کنند احساس راحتی بیشتری داشته باشید و به طور بالقوه از بدترشدن هر عوارض جانبی جلوگیری کنید.

سازش با عوارض جانبی روانی و اجتماعی سرطان پستان

بعد از تشخیص سرطان ممکن است عوارض جانبی روانی و اجتماعی را نیز تجربه کنید. این موارد می‌توانند شامل برخورد با احساسات دشوار مانند غم ، اضطراب یا عصبانیت یا مدیریت سطح استرس باشند. بعضی اوقات ، مردم در بیان اینکه چه احساسی نسبت به عزیزان خود دارند ، دچار مشکل می‌شوند. برخی دریافته‌اند که صحبت کردن با یک مددکار اجتماعی سرطان‌شناسی ، مشاور یا یک روحانی می‌تواند به آن‌ها در توسعه راه‌های مؤثرتر برای سازش با سرطان و صحبت در مورد سرطان کمک کند.

سازش با عوارض مالی سرطان پستان

درمان سرطان می‌تواند عوارض مالی زیادی داشته باشد. و این امر اغلب منشاء بزرگی از استرس و اضطراب برای مبتلایان به سرطان و خانواده‌های آن‌ها است. علاوه بر هزینه‌های درمانی ، بسیاری از افراد متوجه می‌شوند که در این راه هزینه‌هایی اضافی و غیرقابل برنامه ریزی نیز مربوط به مراقبت از آن‌ها وجود دارد. هزینه‌های بالای مراقبت‌های پزشکی برخی را از پیگیری یا تکمیل برنامه درمانیشان برای سرطان بازمی‌دارد. این می‌تواند سلامت آن‌ها را در معرض خطر قرار دهد و ممکن است در آینده منجر به هزینه‌های بالاتری شود. به بیماران و خانواده‌هایشان توصیه می‌شود با یکی از اعضای تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد نگرانی‌های مالی صحبت کنند.

سازش با بازگشت سرطان

ممکن است احساسات بسیاری مشابه زمانی که برای اولین بار به سرطان مبتلا شده بودید داشته باشید. شوک، انکار، اضطراب، ترس، عصبانیت، اندوه و احساس از دست دادن کنترل احساسات رایج است. همه این احساسات پاسخ‌هایی عادی به این تجربه دشوار است. حتی ممکن است برخی از افراد این تشخیص را ناراحت کننده‌تر از حالت اول بدانند. در این صورت باید با نحوه سازش با بازگشت سرطان آگاهی پیدا کنید.

طبیعی است که پس از تشخیص بازگشت سرطان ، پریشانی عاطفی را تجربه کنید. اما هنگامی که پریشانی طولانی مدت ادامه یابد و در توانایی شما در انجام فعالیت‌های روزانه اختلال ایجاد کند ، از متخصصان کمک بگیرید. مشاوره ممکن است به چندین روش به شما کمک کند ، از جمله:

  • یادگیری روش‌های مقابله با احساسات دشوار
  • مدیریت علائم سرطان و عوارض جانبی درمان
  • بررسی معنای سرطانی که تجربه می‌کنید

نحوه حمایت از افراد مبتلا در برابر عوارض جانبی

اعضای خانواده و دوستان غالباً نقش مهمی در مراقبت . حمایت از شخصی که مبتلا به سرطان پستان است، ایفا می‌کنند. به این افراد مراقبان بیمار(caregiver) گفته می‌شود. مراقبان حتی اگر دور از خانه باشند ، می‌توانند از لحاظ جسمی ، عملی و عاطفی به بیمار کمک کنند.

مراقبان ممکن است به طور روزانه یا در صورت نیاز ، مسئولیت‌های مختلفی داشته باشند ، از جمله:

  • حمایت و تشویق
  • صحبت با تیم مراقبت‌های بهداشتی
  • دادن داروها
  • کمک به مدیریت علائم و عوارض جانبی
  • هماهنگی قرارهای پزشکی
  • سامندهی ملاقات‌ها
  • کمک به وعده‌های غذایی
  • کمک به کارهای خانگی
  • رسیدگی به مسائل مربوط به بیمه و صورتحساب