یوگا برای سالمندان

یکی از نکات جالب درمورد یوگا این است که برای جمعیت‌های مختلف با توانایی‌ها‌ی فیزیکی و نیازهای مختلف بسیار مناسب است. افراد مسن و کم انعطاف‌پذیر نیز می‌توانند به اندازه‌ی افراد جوان از تمرینات یوگا لذت ببرند و از فواید آن بهره‌مند شوند.

آیا یوگا برای سالمندان مناسب است؟

در بیشتر موارد، سالمندان کاملا می‌توانند یوگا انجام دهند. بسیاری از افرادی که برنامه فشرده دارند، فقط برای فعالیت‌هایی مانند یوگا در دوران بازنشستگی زمان پیدا می‌کنند. اگرچه سالمندان تمایل به بی‌تحرکی دارند، اما دوران بازنشستگی زمان مناسبی برای انتخاب عادات سالم برای افزایش طول عمر است.

همچنین، شرکت در کلاس‌های یوگا باعث ایجاد احساس اجتماعی‌بودن و دوستی با مربی و همکلاسی‌ها می‌شود. نشان داده شده است که این نوع از ارتباط اجتماعی در سالمندان برای حفظ سلامتی و آرامش بسیار مهم است.

فواید یوگا برای سالمندان

فواید یوگا برای سالمندان تقریبا مشابه فواید آن برای جمعیت عمومی است. فواید یوگا برای سالمندان شامل افزایش تون عضلانی، تعادل، قدرت و بهبود ذهن و اخلاق است.

با پرایاناما (یوگای تنفسی) ظرفیت ریه‌ها افزایش می‌یابد. وضعیت‌تان بهبود می‌یابد و بهتر می‌خوابید. اگر دچار استرس هستید، یوگا به مقابله با آن نیز کمک می‌کند. اما توجه داشته باشید که این فواید با یک بار کلاس رفتن حاصل نمی‌شود. با حضور منظم در کلاس‌ها و حداقل سه بار در هفته می‌توانید از فواید آن لذت ببرید.

چه نوع یوگا مناسب است؟

مناسب‌ترین نوع یوگا به سن، سطح آمادگی جسمانی و توانایی جسمی شما بستگی دارد. اگر اولین بار است که می‌خواهید یوگا انجام دهید (یا مدت طولانی به انجام یوگا فاصله داده‌اید) یا تون عضلانی و انعطاف‌پذیری‌تان را از دست داده‌اید، باید با تمرینات سبک Hatha شروع کنید.

اگرچه یادگیری یوگا از طریق کتاب و ویدئو امکان‌پذیر است، اما بهترین راه آموزش حضوری در کلاس است. حضور در کلاس‌ها به شما امکان می‌دهد تا با کمترین خطر آسیب بیشترین سود را از یوگا ببرید.

یوگای تطبیقی

حتی سالمندان با تحرکات محدود نیز می‌توانند با تمرینات تطبیقی یوگا انجام دهند. در یوگای صندلی، تمامی حالات با پشتیبانی صندلی انجام می‌شود. یوگا در آب به‌ویژه درمانی است، زیرا باعث می‌شود بدن احساس بی‌وزنی کند و راحت‌تر در زیر آب حرکت کند.

در صورت ابتلا به آرتریت، یوگا می‌تواند کمک بسیار خوبی برای درمان باشد، اما یافتن کلاس مناسب به توجه زیادی نیاز دارد. بسیاری از افراد مبتلا به آرتریت پی برده‌اند که یوگا به‌طور قابل توجهی به بهبود دامنه حرکتی‌شان کمک می‌کند.

نکات احتیاطی

حتما قبل از شروع یوگا با پزشک خود مشورت کنید، به‌ویژه اگر بیماری مزمنی دارید یا بسیار کم تحرک هستید. افراد دچار مشکلات دیسک نخاعی یا گلوکوم باید تحت مراقبت ویژه‌ای قرار گیرند، زیرا تمرینات و حرکاتی وجود دارد که باید خودداری کنند.